Сириец, търсещ убежище във Франция, нападна с нож и рани девет

...
Сириец, търсещ убежище във Франция, нападна с нож и рани девет
Коментари Харесай

Сирийски бежанец нападна и рани с нож 8 малки деца и възрастен във френския град Анси

Сириец, търсещ леговище във Франция, атакува с нож и рани девет души, от които 8 дребни деца в югоизточния град Анси, който се намира наоколо до границите с Италия и Швейцария, оповестиха Би Би Си и " Фигаро ". 

Първоначалната информация бе за 6 потърпевши деца.

Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен написа в Туитър, че по време на офанзивата, която е станала към 9.45 часа локално време, малчуганите са били в парка край езерото Анси. На място са изпратени голям брой екипи на полицията и Спешна помощ. 

Ранените са превозени в локални лечебни заведения, като положението на три от децата е сериозно. По първични данни нападнатите дечица са на възраст към 3 години. 

Дарманен добави, че нападателят е арестуван с помощта на бързата реакция на локалната полиция.

Премиерът на Франция Елизабет Борн е отпътувала за град Анси. Очаква се там да дойде и вътрешният министър.

Нападателят, който е роден през януари 1991 година, няма престъпни прояви досега и не е прочут на френската полиция. Той е подал молбата си за леговище във Френската работа за отбрана на бежанците и лицата без поданство (Ofpra) на 28 ноември 2022 година по естествена процедура, написа " Фигаро ". Междувременно обаче сириецът е получил статут на емигрант в Швеция с решение от 26 април 2023 година

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР